Pánikbetegség 1. rész

03/04/2023

Bár pontos számadatok nem állnak rendelkezésre, Magyarországon úgy 300-350 000 embert érint a pánikbetegség.
De hogy is kell ezt elképzelni? A pánikroham erős félelemérzettel társul. Olyankor azt érzed, hogy elveszíted az irányítást, rettegsz a haláltól vagy fejvesztve menekülnél. Ez fizikai tünetekben is megjelenik, mint például mellkasi fájdalom, hideg vagy meleg hullámok, vagy a lélegzet elakadása.
Korábban emiatt a pánikbetegségek csak hónapok alatt derültek ki, hiszen a fizikai tünetegyüttes alapján szívrohamra, agyvérzésre gyanakodtak az orvosok. Ma már szerencsére tudjuk, hogy 'mi fán terem' a pánikbetegség és a jó hír az, hogy megfelelő terápiával, kezeléssel tünetmentessé lehet válni.
Hogyan függ össze a pánikbetegség és a kineziológia?
Úgy, hogy a pánik is a tested és a lelked jelzéseire, reakcióira épít és ebből bontakozik ki. A pánikrohamot egy régi emlék (trauma) is bekapcsolhatja, a kineziológiai kezelés során pedig ezeket a korábbi traumákat keressük meg és oldjuk fel a testeden és az elméden keresztül.
Tapasztalatból beszélek, hiszen engem is 20 évnyi pánik terelt a szakma felé, amelyről egy következő posztban mesélek.


Ha szeretnél újra félelem és stressz nélkül élni, várlak szeretettel a 15. kerületben.
Bejelentkezés:
06 20 400 25 32
stresszoldasbudapest@gmail.com
#lelkiegészség #kineziológiaoldás #kineziológia #lelkiegészség #lelkiegyensúly #stresszoldás #pánikbetegség #lélek #lelkibéke #kineziologia #lelkiegyensúly #panikbetegseg #pszichológia