5 tipp a félelem kezeléséhez

14/03/2023

Mindenki fél valamitől.
Valaki nagyon, valaki csak egy kicsit. Egyesek sok mindentől, mások pedig csak egy dologtól, de attól nagyon. A félelmetes dolgok tárháza elég széles, kiválthatja ezt az érzést egy kellemetlen beszélgetés, egy közeledő határidő, de akár egy pók vagy a víz is. Mit tehetsz akkor, ha úrrá lesz rajtad a félelem? Ehhez hoztam most néhány tippet.

1. Reális vagy irreális a félelem?
Aki nagyon fél valamitől, sokszor már annyira elveszíti a kapcsolódást a valósággal, hogy észre sem veszi: az, amitől fél, tulajdonképpen nincs is ott és csak a fejében létezik. Ha vissza tudsz kapcsolódni a külvilághoz, és érzékeled, hogy a félelmed irreális, máris csökkenthetsz a mértékén.
2. A félelem jó is lehet, hiszen segít körültekintőnek, ébernek, felkészültnek maradni. Ma már a technológia is segítségünkre van, ha például mindig félsz, hogy nem húztad ki a vasalót, akkor ezt akár egy okos konnektorral is ellenőrizni tudod és megnyugtatni magadat.
3. Mit jelent hozzászokni a félelemkeltő ingerhez? Nem azt, hogy ezentúl ne vegyél róla tudomást, épp ellenkezőleg. Ha félsz a víztől, először csak bokáig menj bele, aztán térdig és így tovább. A fokozatosság mindig fontos szempont.
4. A nyugtató technikák, mint a légzés, a meditáció vagy a mozgás könnyedén átlendíthetnek a félelmeken.
5. Ne félj segítséget kérni. Lehet, hogy a félelmed egy jóval korábbi, fel nem dolgozott traumából ered, amit gyerekkorodban éltél át. A kineziológiával ezt is oldani tudjuk.
Remélem hasznos volt
Ani
#lélek #kineziologia #kineziológia #traumák #önbizalom #lelkiegészség #pánikbetegség #lelkiegyensúly #lelkibéke #kineziológiaoldás #stresszoldas